søndag 24. januar 2016

Vær med på Håndverksutsalgets salg og auksjoner til inntekt for håndverkere i Nepal


VÆR MED!
Nå har det gått et år siden det store jordskjelvet i Nepal der så mange mistet alt de hadde. Nå har folk flest glemt det, men det er NÅ noen virkelig merker hva de har mistet.
Vi i Håndverksutsalget vil gjøre det lille vi kan med det.


Vi vil hjelpe to små håndverkere til å gjenoppbygge sin bittelille næring. Fordi vi VET hvor store ringvirkninger en liten næring kan ha, hvor viktig håndverk og kunst er for lokalmiljøet, og vi vet at enhver bitteliten håndverker har lange og vanskelige dager med å få ting til å gå rundt.Og verre er det når verksted og råvarer er borte eller ødelagt av jordskjelv. Eller verktøy og andre for dyre å få tak i på grunn av det jordskjelvet medførte. 
VI KAN HJELPE LITT!

EN ekte håndverker.. det er slike som deg og deg det... og deg som kjøper det og har liggende noe som du ikke bruker. SELG det! :-)


Derfor spør vi DEG: NETTOPP DU! som er kunstner eller håndverker...
Vil du gi en gjenstand/vare/ting fra ditt eget verksted til inntekt for en kollega på andre sida av jorda?
 • Grip fast i det første du ser av tingene dine... og bekreft tankene dine: ...ja DET vil jeg selge...
 • Det kan være et U-Ferdig-Objekt du har liggende som du gjør ferdig.. og selger...
 • Har du fått litt for mange ting tilbake fra et galleri eller butikk? Plukk frem en.. eller flere..
 • Noe som du ser på og ser på som ligger på benken din...som har ligget der lenge...
 • Du kan LAGE noe spesielt bare for å gjøre det, det gjør deg glad, og du føler deg snill ;-)
 • Selg noen feilkjøpte råvarer! Hamstergenet vårt kan være mettet....
 • Gi bort et par timer bortlæring av det du kan, selg tid i verkstedet ditt!
 • Du som har kjøpt for mye.. selg det!! Den som har laget blir lykkelig fordi det vandrer!
 • --- osv  - selfølgelig fordi du bestemmer selv.

HVORDAN blir det organisert sa du?

Jo.. du skjønner, vi er en gjeng admins i Håndverksutsalget på Facebook, som  viser hva vi gjør og selger litt og har auksjoner i denne gruppa.  En av hoss har vært flere ganger i Nepal, og har mange venner der.
Hun skal nedover igjen til høsten. Vi vil få bilder og rapporter og legger ut i blogg og gruppe der hun forteller og viser hva som har skjedd etter innsamlingen vår. Hun har også gode profesjonelle hjelpere der nede.

I år har hun hatt en ung kvinne fra Nepal på besøk og lært henne norsk håndverk - samt å stå på norske ski. Hun har strikket og laget dukker, vevet og flettet. Ingrid var også med på reiselivsmessa og hjalp dem å selge Nepal som turistmål. Bunadtilvirker Ingrid Gunnes  (link til sida hennes) BRENNER for Nepal! og det vil vi utnytte, med å hjelpe henne med å være med å hjelpe :-) ;-) Dere ser.. her er det direkte kontakt, IKKE noen svære hjelpeorganisasjoner som tar 80% av det vi har samlet inn.
Høres det ikke kjekt ut?

Bilde fra Nepal:
En mannlig skredder med en kvinnelig lærling i Dhading mista vegg og store deler av verkstedet sitt. Dhading er en av de mest ramma områdene under jordskjelvene. Senest torsdag hadde de et jordskjelv på 4.6 . De var heldige denne gangen, for epi-senteret var ikke i Dhading... men de kjente ristingene. Ca 80 % av husa i Dhading ble ødelagt av jordskjelvene for et år siden. Noen få kan repareres, men de fleste må rives. De som eier disse husa, bor nå i telt eller ved hjelp av presenninger som de har fått vis hjelpesendinger.
VI kan hjelpe dem så hjelpesendingere fra de gigantiske organisasjonene (som bruker mest på admin) kan hjelpe noen andre. Husk at EN månedslønn er 3-500 kroner her, så alle monner drar!
TENK ringvirkningene en håndverker lager!  
Du har sikkert litt av din overflod å dele!

Gjør slik: 
 • Ta kontakt med Ingrid eller Lise som er admins i Håndverksutsalget, og si du vil være med.
 • Fortell hva du vil gi, og du bestemmer selv om det er auksjon eller fast pris.
 • Fortell HVOR du vil selge det, privat, på din egen side, i en annen gruppe eller på din egen side. DU bestemmer selv hvor du selger det. 
 • Ingen gave for liten, ingen for stor. Gi gjerne fem ting til ti kroner eller en til 300, eller fem til 400, du bestemmer!!!
 • Vi legger navnet ditt, linken til siden din, og bekrefter dermed at du vil være med inn i et Dokument på Håndverksutsalget, og tildeler deg noen datoer.  (slik at ikke alle legger ut første dagen)
 • Du får en kontonummer  - som er kontoen som er opprettet for innsamlingen. Kunden betaler RETT inn på denne kontoen. ALLE pengene går direkte til prosjektet. Du må selv betale porto om du ikke leverer varene direkte.
 • Når vi får bekreftet at pengene er inne på kontoen (Ingrid styrer kontoen og du må spørre henne, om du ikke VET at kunden har betalt) kan du sende varene, du får melding fra Ingrid.
 • Så sier vi TUSEN takk til deg, dette er veldig bra!!
 • Gjenta, så mange ganger du ønsker.... selvsagt :-) Dette er moro, hver gang!
Du kan få hjelp av oss til dette: 
 • Mange kan ikke sette tekst på bildet, som feks. logoen til innsamlinga eller bare ordene til Inntekt for håndverk i Nepal..... vil du ha det, ta kontakt med Lise i Håndverksutsalget så fikser hun det for deg.
 • Her er en blank mal du kan lime inn bildet på om du vet hvordan du gjør det. Husk å linke til Håndverksutsalget eller arrangementet vi lager (LINK HER) når du legger det ut for salg og Facebook eller blogg. Klikk den opp til full størelse, kopier den og lim inn i bildeprogrammet ditt.
 •  Får du det ikke til, be Lise fikse for deg, etter at du har mailet henne bildet og teksten du vil ha med på bildet ditt Mail til  trollsmed@trollsmed.com 
 • SPØR om det du lurer på og vi svarer så langt vi kan. Det blir opprettet en OFTE SPURTE SPØRSMÅL under filer i Håndverksutsalget. 
 • Vi blogger både her og i egne bloggeer, og deler på våre egne sider og grupper og arrangement. Og håper du deler og gjør det samme.
https://www.facebook.com/groups/handverksutsalget/   <... Håndverksutsalget i linkform


Her er noen linker til Nepal:
https://en.wikipedia.org/wiki/Nepalese_handicrafts

BILDESØK til  håndverk fra Nepal

Så klikk inn i Håndverksutsalget og bli med oss! KJØP og SELG!
På toppen av sida kan du si fra under det festa bildet :-) - eller ta kontakt med admins.

TAKK for at du er med!
Hilsen alle oss i HåndverksutsalgetSkrevet av:
Lise i Håndverksutsalget
 http://www.facebook.com/trollsmeden

Besøk oss på Facebook da!
 https://www.facebook.com/groups/handverksutsalget/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar