onsdag 5. august 2015

Håndverk for Nepal i Håndverksutsalget høsten 2015


Som vi alle vet var det et stort jordskjelv i Nepal i vår  - og mange mistet alt de hadde, og de som var fattige fra før, fikk det enda verre.

En annen ting vi vet, er at vi her i Norge KAN hjelpe, og det på våre egne måter. Og så vet vi at Nepal er et land som bobler over av vakkert håndverk. Og hendene sine.. DE har de aller fleste intakt etter jordskjelvet! Selv om de kanskje har mistet både råvarer og verktøy. VI VIL HJELPE direkte! De må ha sine egne arbeidsplasser og skape sine egne varer videre!

DETTE er saken: Høsten 2015 vil Bunadtilverker Ingrid Gunnes (som har vært på flere reiser i Nepal og som har masse venner der)  og hypertrollet Trollsmed Lise Nilsen trekke igang en liten - men veldig direkte innsamling til inntekt for TRE spesielle små håndverksbedrifter i Nepal. (vi har tidligere samlet penger til KiooLulu, Kenya, som lager glassperler, de fikk verktøy og råvarer for nesten et år.. tenk hva de kunne skape..) 
Så bli med du også! GI noe du har laget!!

Ideen er at EN PERSON som får hjelp til å bygge sin egen lille bedrift, hjelper mange andre ved å lage arbeidsplasser og redde seg selv. Vi har vår egen hjelper der nede som heter Bharat som har full kontroll og sender oss bilder.
reklame1Rent praktisk vil vi bare informere om dette her og NÅ og se om mange vil være med. Bli med!!! Auksjonspengene vil gå DIREKTE inn på en konto, og du sender direkte til kjøperen, uten omveier. Ingrid styrer pengene på plass.
ENHVER gave er en en STOR gave! Et par votter, ei lue, ei perle, ti perler, et smykke, en hel bunad??? Et maleri? En genser? HVA lager du? Tover du, strikker, syr, eller lager lær? Bare du har laget det selv og har GLEDE av å gi det bort til en annen håndverkser som sliter etter jordskjelvet.
________________________
Vi vil sørge for at HELE beløpet vi klarer å samle inn går fullt og helt til bedriften, siden Ingrid reiser ned til Nepal i 2016. Hun vil ta bilder og rapportere tilbake til oss ien arrangemensfil og fra
Håndverksutsalget på Facebook - bare kom og bli medlem! DER finner du oss alltid! Og der vil auksjonene være i tillegg til at vi linke dem opp fra våre egne sider. Og det håper vi at DU som har lyst å være med også vil.
Skriv deg inn her (LINK TIL ALBUM der du kan melde deg på)  og fortell hva du mener og tenker og  du trenger IKKE fortelle hva du vil gjøre eller gi.  Det skjer til høsten!
Og du DEL dette innlegget da!!!
__________________________________
Trollsmeden selv har laget en perle inspirert av Ingrids broderier. Mens jeg refererer til forrige innlegg i bloggen min.. om kopiering og inspirasjon.
ingridkula-lise
For å få til en slik kule må jeg gjennom MANGE runder med prøving og testing av glass og hvordan den må lages. DET tar tid... slik all annen produktutvikling tar tid. Det er INSPIRASJON av hennes broderier. Med MITT materiale. Og ikke minst... jeg sier FRA til Bunadtilvirker Ingrid Gunness at jeg har latt meg inspirere. (klikk inn og følg med på sida hennes)
____________________________
Ingridkula??? Logisk nok - jeg har lenge hatt lyst å lage en serie kuler som har inspirasjon fra norske bunader. Dette er bare en liten begynnelse.. jeg blir flinkere jo mer jeg tester og eksperimenterer.
Det er en prosess å få ting til å fungere sammen....

forstekuler


Jeg kommer til å gi 5 slike Ingridkuler montert i sølv til innsamlingen til inntekt for håndverkere i Nepal.
Og budene kan være akkurat så HØYT du vil når vi setter igang. Jo høyere bud du gir,  jo bedre! Det har du råd til!

Ja  -  så laget vi oss en liten logo.. bare så du skal kjenne igjen det lille prosjektet
 logohandverk 
Takk for at du vil være med!

Skrevet av:
Lise

http://trollsmed.wordpress.com
 Besøk oss på Facebook da!https://www.facebook.com/groups/handverksutsalget/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar